Een Wajong en re-integratie

Home | Wajong re-integratie

Wist je dat je met een Wajong ook kunt werken aan re-integratie? Wajong Talenten uit IJsselmuiden helpt je hierbij. Op het moment dat je een Wajong krijgt, betekent dit dat je al vanaf jonge leeftijd niet volledig arbeidsgeschikt bent. Echter betekent dit niet dat je niet kunt werken. Daarom is onze slogan dan ook: “Samen sterk op weg (terug) naar passend werk!”.

Met een Wajong starten aan re-integratie 2e spoor: denken in mogelijkheden

Re-integratie 2e spoor wordt ingezet bij werknemers die hun huidige functie niet meer kunnen volhouden of nooit hebben ervaren hoe het is om te werken voor een standaard werknemer. Denk hierbij aan speciale re-integratie voor iemand met een Wajong. Het is dan ook heel belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan jouw zoekrichting, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten. Dit is van groot belang bij het vinden van passende Wajong-vacatures in Utrecht of elders in het land. Je wordt gekoppeld aan een re-integratieconsulent die jou stap voor stap meeneemt in het gehele proces. Juist om deze doelgerichte werkbegeleiding staan wij bekend.

Bekijk nu onze vacatures!

Heb je een Wajong-uitkering of indicatie banenafspraak en ben je op zoek naar je droombaan? Meld je hier aan als werkzoekende of solliciteer direct op een van onze vacatures!

Hoe ziet re-integratie met een Wajong er in de praktijk uit?

Samen met de consulent maak je een helder, gezamenlijk plan van aanpak voor de re-integratie met een Wajong. Dit is heel belangrijk om jouw kansen te vergroten bij het vinden van een werkplek. Niet alleen jij, maar ook de consulent gaat aan de slag om ervoor te zorgen dat jullie de doelen uit het plan halen. Zo zoeken wij in onze eigen vacaturebank naar geschikte werkplekken. Daarnaast kan de consulent aan werving doen binnen zijn of haar eigen contacten naar geschikte werkgevers.

Een van de taken die voor jou is, is het maken van een cv dat up-to-date is. Dit is jouw visitekaartje die werkgevers als eerste zien. Hoe beter jouw cv is ingevuld, hoe groter de kans is dat jij op gesprek mag komen. Als dat moment er eenmaal is, gaat je consulent met je aan de slag om het gesprek voor te bereiden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Een werkplek: een mooie eerste stap

Soms is het nodig om de overstap te maken naar een ander werkveld om weer aan het werk te komen. Dit is vaak de eerste stap die je zet tijdens re-integratie met én zonder Wajong. Een nieuwe werkervaringsplek kan dan een mooie eerste stap zijn. Op zo’n werkplek kun je werkervaring opdoen en ontdekken of de werkrichting bij jou past. Wij hebben een groot netwerk van werkgevers, ook bij jou in de regio, waar je terecht kunt!

 

Ga de uitdaging aan

Laat een Wajong niet in de weg staan van jouw re-integratie en schakel onze hulp in. Wij helpen jou bij het vinden van passende vacatures. Samen gaan we de uitdaging aan, zodat jij kunt werken naast je Wajong. Bel ons op 038 45 38 600 voor het maken van een afspraak of vul ons contactformulier in.