Een werkervaringsplek via het UWV

Home | Werkervaringsplek UWV

Een werkervaringsplek via het UWV, ook wel proefplaatsing genoemd, is een periode van een paar maanden waarbij je in dienst gaat bij een werkgever om ervaring op te doen en jezelf te bewijzen in een functie. Je komt hiervoor in aanmerking als je een arbeidsongeschiktheidsuitkering krijgt, zoals een WAO, Wajong of indicatie banenafspraak. Het is ook mogelijk om een werkervaringsplek via het UWV te krijgen als je een WW-uitkering hebt en waarschijnlijk moeilijk werk kunt vinden zonder een proefplaatsing. Wajong Talenten uit IJsselmuiden heeft verschillende vacatures en trajecten die zich speciaal richten op mensen met een uitkering die een werkervaringsplaats zoeken en deze door het UWV hebben laten aanraden.

Bij ons vind je jouw werkervaringsplek vanuit het UVW

Een aanvraag voor een werkervaringsplek wordt meestal via het UVW gedaan. Zij beslissen dan of jij hiervoor in aanmerking komt. Als je toestemming krijgt, houd je jouw uitkering tijdens de maanden van de proefplaatsing en krijg je geen loon. Daarna stopt de uitkering en krijg je loon betaald. Via onze vacaturebank solliciteer je op een functie waarbij jij een proefplaatsing wilt. Ongeacht welke werkervaringsplaats jij via het UWV kiest, wij zorgen ervoor dat jij volledig ondersteund wordt. We hebben vacatures beschikbaar door heel Nederland. Zo vind je een werkervaringsplaats in onder andere:

Hierdoor hebben wij in samenwerking met het UWV gegarandeerd een werkervaringsplaats voor jou.

Bekijk nu onze vacatures!

Heb je een Wajong-uitkering of indicatie banenafspraak en ben je op zoek naar je droombaan? Meld je hier aan als werkzoekende of solliciteer direct op een van onze vacatures!

Kies jouw werkplek

Wil jij graag een werkervaringsplaats, maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn? Kijk dan tussen onze vacatures en ontdek welke plek jou leuk lijkt om ervaring op te doen. Dien via het UWV een verzoek in voor een werkervaringsplek en informeer bij ons naar de opties! Je kunt ons altijd bellen op 038-4538600 voor vragen, of e-mail naar ons kantoor via info@wajongtalenten.nl.