Wat is een Werkfit-traject bij een Wajong?

Home | Werkfit-traject Wajong

Het Werkfit-traject is ideaal voor jou op het moment dat je een Wajong krijgt en weer terug aan de slag wilt. Het kan zijn dat je nog niet klaar bent voor een betaalde baan, maar wel graag een eerste stap (terug) naar de arbeidsmarkt wilt maken. Dan helpt Wajong Talenten uit IJsselmuiden jou op weg met het Werkfit-traject naast je Wajong. In dit traject krijg je de kans om weer werkervaring op te doen binnen een organisatie. Je leert ook (weer) wat het is om bijvoorbeeld samen te werken of om te gaan met bijvoorbeeld een leidinggevende. Hoe het traject eruitziet, hangt van je situatie af.

Een Werkfit-traject: zoveel mogelijk leren in de praktijk met een Wajong

De ervaring heeft geleerd dat het combineren van een Werkfit-traject met een Wajong de beste opties is om te leren in de praktijk. Daarom werken we met diverse werkervaringsplaatsen, zo kun je in je praktijk ervaren hoe het is om weer als werknemer te functioneren en kunnen jij en je consulent gelijk zien waar nog aan gewerkt moet worden. Er zijn ook zaken waar niet aan gewerkt kan worden op een werkplek. Daarvoor zal de consulent met jou een tijd en plaats bepalen waar jullie kunnen werken aan de ontbrekende vaardigheden. In een plan van aanpak worden hier afspraken over gemaakt tussen jou en je persoonlijke re-integratieconsulent.

Bekijk nu onze vacatures!

Heb je een Wajong-uitkering of indicatie banenafspraak en ben je op zoek naar je droombaan? Meld je hier aan als werkzoekende of solliciteer direct op een van onze vacatures!

Wanneer kan een Werkfit-traject worden ingezet?

Er zijn veel redenen om naast een Wajong een Werkfit-traject in te zetten, hieronder een aantal voorbeelden:

  • Na uitval door een burn-out
  • Na een (zeer) lange tijd niet werkzaam te zijn geweest (langer dan een jaar)
  • Zeer verstoord dag-en-nachtritme

Vaak wordt je in dit soort situaties ondersteunt door middel van een uitkering om toch wat inkomsten te hebben. Door dit traject kan jij toch gaan bijverdienen naast een WW-uitkering of ander type uitkering.

 

Zorg voor de beste ondersteuning

Krijg je momenteel een Wajong en wil je deelnemen aan een Werkfit-traject, om weer terug te komen op de arbeidsmarkt? Wij helpen je graag met de beste werkbegeleiding naast een Wajong. Kom in contact met een van onze loopbaanconsulenten door te bellen naar 038 453 8600 of te e-mailen naar info@wajongtalenten.nl. We vertellen je graag meer over onze organisatie.