Ondersteuning tijdens ziekte op werk

Home | Werkgevers | Ondersteuning tijdens ziekte
Wajong Talenten uit IJsselmuiden biedt ondersteuning aan tijdens ziekte op werk. Voor sommige werknemers met een Wajong-uitkering, of Indicatie banenafspraak zijn er aanpassingen of hulpmiddelen nodig, zodat ze op een goede manier bij jouw bedrijf aan de slag kunnen. Ook kan het zijn dat de werknemer niet voor de volle honderd procent kan werken. Dit alles kan kosten met zich meebrengen. Daarom kan je gebruik maken van speciale voorzieningen die deze kosten dekken.

Welke ondersteuning bieden wij aan tijdens ziekte op werk?

Er zijn verschillende opties in de ondersteuning die wij bieden tijdens ziekte bij jou op het werk. Voorbeelden van aanpassingen die kosten met zich mee kunnen brengen zijn:

  • Werkplek-aanpassing
  • Hulpmiddelen
  • Vervoer
  • Begeleiding

Afhankelijk van wat er mogelijk is binnen jouw bedrijf, zullen we met je meekijken welke ondersteuning het meest noodzakelijk is tijdens ziekte op werk. Tevens zullen wij de administratie van Wajong-medewerkers als dienstverlening uitvoeren.

Bekijk nu onze vacatures!

Heb je een Wajong-uitkering of indicatie banenafspraak en ben je op zoek naar je droombaan? Meld je hier aan als werkzoekende of solliciteer direct op een van onze vacatures!

Hulpmiddelen en werkplek­aanpassing

Als er hulpmiddelen of aanpassingen nodig zijn op de werkplek van een werknemer met een Wajong-uitkering of een Indicatie banenafspraak, kan je hiervoor een subsidie aanvragen. Zo kan je de kosten van bijvoorbeeld een rolstoelvriendelijk toilet of een entree met een automatische deuropener terugkrijgen, die je ter ondersteuning tijdens ziekte op werk hebt laten installeren. De voorwaarde hierbij is wel dat de werknemer minimaal zes maanden bij je gaat werken. Overleg met jouw werknemer welke voorzieningen hij of zij zelf al heeft of mee kan nemen.

Begeleiding op werk

Dankzij begeleiding op het werk kan een werknemer met een Wajong-uitkering of Indicatie banenafspraak vaak nog beter presteren. De begeleiding bestaat uit gesprekken, waarbij wordt gekeken waar de werknemer tegenaan loopt en hoe dat het beste opgelost kan worden. Deze begeleiding wordt gegeven door een jobcoach die ook gesprekken heeft met jou om de gang van zaken te bespreken. Alles wat er ter ondersteuning tijdens ziekte op werk wordt aangepast, is grotendeels te vergoeden.